Unapređenje saradnje između Srbije i BiH

Bez autora
Jul 04 2012

Zamenik predsednika Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović ukazali su danas u Bijeljini na neophodnost jačanja regionalne saradnje. Dačić i Izetbegović su nakon sastanka otvorili malogranični prelaz Janja–Lešnica i tom prilikom izrazili zadovoljstvo projektom skelskog prelaza. Otvaranje ovog prelaza dobar je način za to da se granice pretvore u mesta spajanja, a ne razdvajanja. Granice moraju da budu otvorene za ljude i da omoguće slobodu prometa robe i kapitala, ali zatvorene za sve oblike kriminalnog delovanja. Dačić je istakao i punu opredeljenost za unapređenje saradnje između Srbije i Bosne i Hercegovine.

Unapređenje saradnje između Srbije i BiHZamenik predsednika Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i predsedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović ukazali su danas u Bijeljini na neophodnost jačanja regionalne saradnje.

Dačić i Izetbegović su nakon sastanka otvorili malogranični prelaz Janja–Lešnica i tom prilikom izrazili zadovoljstvo projektom skelskog prelaza.

Otvaranje ovog prelaza dobar je način za to da se granice pretvore u mesta spajanja, a ne razdvajanja. Granice moraju da budu otvorene za ljude i da omoguće slobodu prometa robe i kapitala, ali zatvorene za sve oblike kriminalnog delovanja.

Dačić je istakao i punu opredeljenost za unapređenje saradnje između Srbije i Bosne i Hercegovine

Prema njegovim rečima, zajednički interesi Srbije i BiH pre svega su usmereni ka boljem životu dva naroda, a saradnja će u svim oblastima biti ubrzana i unapređena. Država mora da bude regulatorno telo koje će pomagati u poboljšanju uslova življenja u Srbiji.

Dačić je sa Izetbegovićem razgovarao i o budućim odnosima Srbije i BiH.

Srbija se opredelila za to da razvija dobre odnose sa BiH i smatram da nekoliko država koje se nalaze na teritoriji bivše SFRJ imaju mnogo toga više zajedničkog nego što se, nažalost, u istoriji dešavalo lošeg, poručio je Dačić. Iz toga treba da se izvuku pouke i definišu zajednički interesi i nova politika.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik